sreda, 24. jula 2024.

U Valjevu višak 88 zaposlenih

Objavljeno: 7. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu, u javnom sektoru, 88 zaposlenih je višak. Po odluci Vlade Srbije, Valjevo do 2. februara iduće godine u javnom sektoru mora da ima umesto sadašnjih 1365 zaposlenih 88 ljudi manje u javnom sektoru, tako da bi ta brojka naredne godine trebalo da iznosi 1277 zaposlenih u gradskoj kući, javnom preduzećima i ustanovama. U ranijim izjavama načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić je za “Patak” tvrdio da je višak u lokalnoj administraciji samo 30 radnika i da niko neće ostati bez posla jer će se taj problem viška rešiti prirodnim odlivom, odnosno odlaskom u penziju pojedinih radnika.

Vujić Subotić je tada rekao da je najviše prekobrojnih radnika u “Vidraku”, gde je višak 16 ljudi, zatim u “Vodovodu” gde je 11 prekobrojnih, dok je devet zaposlenih višak u dve Gradske uprave. U Poletu i Gradskoj direkciji imaju po jednog zaposlenog koji je prekobrojan, dok u Toplani nema viška zaposlenih. Ista situacija je i sa ustanovama kulture u kojima nema viška. Gde se sada pojavio višak od još 58 zaposlenih u lokalnoj administraciji, niko nije objasnio od čelnika Valjeva.

Što se tiče opština Kolubarskog okruga, Lajkovac i Ub imaju najviše prekobrojnih radnika. U Lajkovcu bi bez posla trebalo da ostane 19 zaposlenih, u Ubu njih 15, u Mionici 14, a u Ljigu i Osečini po šest zaposlenih u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima i ustanovama.

Vlada Srbije usvojila je odluku o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi prema kojoj će u naredna dva meseca broj zaposlenih morati da bude smanjen u skoro svakoj lokalnoj samoupravi u Srbiji. Broj zaposlenih u javnom sektoru do 2. februara naredne godine moraće da bude manji za tačno 14.512 u odnosu na decembar 2014. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *