petak, 23. februara 2024.

U vrtićima nema mesta za oko 600 mališana

Objavljeno: 15. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ove godine oko 600 mališana ostaće neupisano u valjevskim vrtićima, jer za njih, od jeseni, neće biti mesta. Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ je podneto 946 zahteva roditelja koji su želeli da upišu dete u neki od valjevskih vrtića, međutim, mnogi od njih će morati da pronađu neko drugo rešenje, jer nema dovoljno mesta za svu prijavljenu decu.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Predškolske ustanove, nerešena su 593 zahteva i to, kako je obrazloženo, zbog toga što je aplicirao veći broj dece u odnosu na broj dostupnih mesta, kao i usled nepotpune dokumentacije.

Mesta u valjevskim vrtićima ima za 372 mališana. Od jeseni u obdaništima „Vidra“ i „Zvončić“ će biti upisano po 67 dece, u „Kolibriju“ 44, u obdaništu „Hajdi“ 33, u „Pčelici“ 31, a u vrtiću „Mihailo Stupar“ 30 mališana,

U „Bambiju“ ima mesta za 27 dece, u vrtiću „Naša radost“ 25, a u „Bubamari” za 17 mališana. Po osmoro dece biće upisano u vrtiće u Brankovini i Valjevskoj Kamenici.

Prošle godine je ostalo neupisano oko 470 mališana.

Za prenamenu stare Šeste škole u vrtiće 173 miliona dinara

Valjevo već godinama ima problema sa nedovoljnim brojem mesta u valjevskim obdaništima. Rebalansom budžeta za ovu godinu je 173 miliona dinara opredeljeno za prenamenu stare šeste škole u dva vrtića.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je tada naveo da je za njega lično to najbitniji projekat u ovom trenutku u gradu Valjevu i rešavanje jednog ogromnog problema, jer će lista čekanja dece za upis u vrtiće biti i duža nego prošle godine.

Gradonačelnik Lazar Gojković

„Zato je važno da što pre krenemo u realizaciju i dobijemo dva nova vrtića i preko 400 mesta za boravak naših mališana. Rebalansom smo opredelili mnogo velika sredstva za nas, 173 miliona dinara, ali do kraja godine ćemo uspeti da rešimo listu čekanja“, rekao je tada gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Patak online

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *