četvrtak, 25. jula 2024.

U vrtiću pretučena devojčica

Objavljeno: 14. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Roditelji šestogodišnje devojčice Jasmine F. tvrde da je njihovo dete pretučeno u vrtiću „Naša radost“. Oni kažu da su je tri dečaka šutirala i udarala, a dete je nakon incidenta pet dana provelo u valjevskoj bolnici. Majka pretučene devojčice Biljana Gagić Filić kaže da je do incidenta, po rečima njenog detata, došlo tokom dečje igre. Međutim, roditelje niko nije obevestio o tome da im je dete pretučeno. “ Za to sam saznala tek kada je dete došlo kući. Požalila se da su je tri dečaka iz grupe pretukla. Dete mi je reklo da su je oni šutirali nogama i tukli po glavi i telu. Do incidenta je došlo pošto je moja ćerka pokušala da se priključi igri dečaka i slučajno im je srušila kocke sa kojima su se igrali. Nakon toga usledili su udarci, a vaspitačice tvrde da ništa nisu videle. Da li je moguće da dete koje neko šutira i udara ćuti”, pita se majka pretučene devojčice.

Nekoliko sati nakon incidenta devojčici je pozlilo pa je zbog mučnine smeštena u valjevsku bolnicu, gde je na lečenju provela pet dana. Dete se trenutno nalazi na kućnom lečenju i još uvek ne ide u obdanište. Roditelji pretučene devojčice kažu da je ona i ranije sa modricama dolazila kući, međutim, niko od nadležnih nije ništa preduzeo.

S druge strane, direktor valjevskih vrtića Zlatomir Marković kaže da je interna istraga pokazala da su kritičnog dana vaspitačice bile na svojima radnim mestima i da devojčica nije pretučena.

Ovo nije prvi incident u valjevskim vrtićima. Pre pet godina u obdaništu je izujedano dvogodišnje dete, a vaspitačice su tada tvrdile da ništa nisu videle ni čule.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *