četvrtak, 18. jula 2024.

U zgradu u Novom naselju useljeno 20 izbegličkih porodica

Objavljeno: 25. maja 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
smart
smart

VALJEVO – U Novom naselju svečano je useljena zgrada za trajni smeštaj izbegličkih porodica na teritoriji Valjeva, a ključeve stanova za 20 porodica u toj zgradi uručio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, poručivši da nakon 25 godina od rata sada konačno imaju svoj dom.

“Verujem da ćete u svojim novim domovima naći mir, sigurnost i bezbrižniju budućnost. Želim vam srećno useljenje, radostan novi početak i da se više nikad nigde na silu ne selite”, poručio je Ivica Dačić podsećajući da su najveći donatori Regionalnog stambenog projekta EU, UNHCR i OEBS.

U ime porodica koje su dobile ključeve stanova, državi Srbiji se zahvalio Pero Kolajić.

“Jas am kao osmogodišnji dečak sa porodicom iz rodne Petrinje izbegao u Valjevo. Jedno vreme smo živeli u selu Zarube. Potom smo se preselili u Valjevo, u međuvremenu sam se oženio i dobio dva sina. Dugo smo čekali ovaj stan u koji se danas useljavamo, a koliko smo srećni i koliko nam znači nije moguće rečima opisati. Ovo je za moju, ali i ostale porodice koje su dobile stan, veliki dan”, zahvalio se Kolajić.

Ovaj objekat u Novom naselju izgrađen je u okviru “Potprojekata 5” Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji. Izgradnja je finansirana iz Fonda regionalnog stambenog programa, a Grad Valjevo je obezbedio parcelu i infrastrukturu. Radovi na izgradnji, inače, završeni su još u septembru prošle godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *