sreda, 17. aprila 2024.

Ub dobija akva park vredan 5,5 miliona evra

Objavljeno: 18. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Ove letnje sezone Ub će dobiti jedan od najsavremenijih akva parkova u Srbiji! Radovi na izgradnji akva parka, vrednog oko 5,5 miliona evra, privode se kraju. Posetiocima će biti na raspolaganju brojni sadržaji, koji će se prostirati na površini od oko 2,5 hektara, a akva park će dnevno moći da primi do 4.000 posetilaca.

Radovi se izvode na proširenom kompleksu ubskih bazena. Pored tri bazena gosti će na raspolaganju imati brojne vodene atrakcije, među kojima je i „tornado“, kao u i 10 različitih tobogana. Poseban deo namenjen je deci do tri godine.

Budući izgled akva parka

„Mi smo dokupili još oko hektar zemljišta i kompletan prostor gde su bili bazeni je potpuno renoviran. Rekonstruisali smo postojeće bazene, izgrađeni su brojni novi sadržaji, među njima je poseban bazen sa sadržajima za decu, sa mini-igraonicom u vodi, koju će moći da koriste najmlađi“, kaže za portal Patak online predsednik ubske opštine Darko Glišić.

U budućem akva parku ugrađeni su sistemi pomoću kojih će voda u bazenima moći da se dogreva do 30 stepeni, što praktično znači da će sezona kupanja moći da se produži.

„Očekujemo otvaranje u prvoj sedmici juna, a cene ulaznica će biti ’sportske’. Bićemo najjeftiniji akva park u Srbiji, jer nam nije želja da se na tome zaradi, već da podstaknemo razvoj naše opštine, što smo u neku ruku već uspeli, jer čim je krenula izgradnja ovog objekta, javio se investitor koji je kupio hotel ’Tamnava’. Pored toga, u okruženju akva parka su izgrađeni brojni sadržaji, što znači da smo uspeli da podstaknemo privrednike da ulažu u naš kraj“, rekao je Glišić.

Budići izgled akva parka

Izgradnju akva parka je finansirala ubska opština. Na ovaj način Ub želi da se pozicionira na turističkoj mapi Srbije, da iskoristi povezanost sa Beogradom i Čačkom preko auto-puta „Miloš Veliki“, a otvaranjem još jednog luksuznog hotela u blizini akva parka, pored postojećeg u blizini zgrade Opštine, Ub će imati dovoljno smeštajnih kapaciteta za one koji se odluče za duži boravak u ovoj varošici.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *