petak, 14. juna 2024.

Ub dobija Muzej fudbala posvećen petorici reprezentativaca

Objavljeno: 7. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – Ub će uskoro dobiti Muzej fudbala, koji će biti posvećen Ratku Čoliću, Draganu Džajiću, Dušanu Saviću, Nemanji Matiću i Radosavu Petroviću. U sklopu sportskog centra “Školarac”, čija je rekonstrukcija u toku, predviđena je izgradnja Muzeja fudbala posvećenog petorici državnih reprezentativaca Jugoslavije i Srbije. Čelnici ubske opštine kažu da će radovi na obnovi “Školarca” koštati milion evra, a plan je da u okviru ovog sportskog kompleksa bude izgrađena nova zgrada, na čijem prvom spratu će biti Muzej fudbala.

“Ubljani su svi vezani za ‘Školarac’ i naša ideja je bila da ga ne šminkamo i ne gledamo kako propada, već da ga učinimo još atraktivnijim i udahnemo mu novu svežinu, kako sa novim sadržajima, tako i sa modernijim komponentama. Radovi na sportskom delu koštaju 93,6 miliona dinara, a pristupna infrastruktura 23,5 miliona, tako da je ukupni iznos investicije nešto preko 117 miliona dinara. Kada na to dodamo sredstva koja će investirati Ministarstvo sporta za izgradnju novog objekta, u kome će biti smešten i dugoočekivani Muzej, onda ćemo ovu investiciju da popnemo na jednu izuzetno visoku vrednost”, kaže predsednik ubske opštine Darko Glišić.

Plan je da u Muzuju fudbala budu izloženi trofeji, dresovi, fudbalske lopte, kopačke i lični predmeti proslavljenih reprezentativaca, koji vode poreklo iz ubskog kraja. Pored toga, zidove muzeja krasiće napisi iz domaće i strane štampe o uspesima ubskih fudbalera, a posetioci će moći da pogledaju i snimke najlepših golova.

Jedan komentar na “Ub dobija Muzej fudbala posvećen petorici reprezentativaca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *