nedelja, 21. jula 2024.

Humanista Arno Gujon u Mionici

Objavljeno: 7. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica i Udruženje za razvoj kulture javnog govora „Izražajnost“ organizovali su u mioničkom Kulturnom centru Mionica besplatnu edukativnu tribinu o unapređenju kulture govora koja se realizuje u okviru projekta „Karavana kulture govora“. Pored Slobodana Roksandića, mastera komunikologije i dr Radovana Kneževića, profesora dikcije, na tribini je učestvovao i humanitarac Arno Gujon, koji je govorio o iskustvima tokom svog humanitarnog rada na Kosovu, kao i o tome kako je za relativno kratko vreme uspeo da nauči srpski jezik.

„Iz ugla jednog Francuza koji do pre deset godina nije znao ni jednu reč srpskog jezika, u ovom jeziku najlepša njegova melodičnost i milozvučnost, kao i glagolski sistem koji je veoma bogat. Rečnik srpskog jezika je izrazito širok i zato treba da negujemo ovaj jezik koji je prelep, i ne treba da ga zapostavljamo“,  rekao je Gujon.

Mionica je, nakon velikih gradova, poput Beograd, Novi Sad i Kragujevac, imala čast da bude domaćin Karavana kulture govora.

Boban Janković i Arno Gujon

„Ovo govori u prilog činjenici da Mionica sigurno korača uz velike gradove i da može da im parira kada su kulturni i obrazovni događaji u pitanju. Ovo je prilika da damo mali doprinos očuvanju kulture govora, jezika i pisma, ali i prilika da ulažemo u mlade i da ih kroz unapređenje govora pripremamo za nove izazove i poduhvate. Mnogo je važno da naša deca i mladi steknu sigurnost u sebe i steknu veštinu da na pravi način predstave svoje ideje i pošalju jasnu poruku“, poručio je  predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Pored edukativne tribine, održane su i radionice za osnovce i srednjoškolce u okviru kojih je tim stručnjaka kroz praktične vežbe uputio decu kako sami da nastave da rade na razvijanju svoje kulture govora. Tokom dvodnevnog predavanja sastavljenog iz teorijskog i praktičnog dela osnovci i srednjoškolci su imali priliku da vežbaju dikciju, izražajnost,pravilno disanje, kao i kako da se pripreme za javni nastup.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *