utorak, 23. jula 2024.

Ub dobio najmodernije obdanište u Srbiji

Objavljeno: 2. septembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Ub je danas dobio novi vrtić! Za izgradnju i opremanje ovog obdaništa je izdvojeno 259 miliona dinara. Ovo je biti drugi po redu vrtić u ovoj varošici, a zahvaljujući novoizgrađenom objektu, Ub će postati prvo mesto u Srbiji gde neće biti liste čekanja za upis dece u vrtić. Novo obdanište ispunjava najmodernije i najviše standarde za boravak dece, a u njemu će moći da bude smešteno 250 mališana.

Uobičajenog svečanog otvaranja novog vrtića nije bilo, već je novi objekat, simobolično, otvorilo prvo dete koje je jutros kročilo u novo obdanište, a to je trogodišnji Veljko Nenadović. Direktorka Predškolske ustanove „Ub“ Gordana Marković je rekla da u dva ubska obdaništa sada ima 600 mališana. „ Danas je najsrećniji dan za našu opštinu, decu i roditelje, jer smo otvorili novi vrtić. Hvala opštini Ub što ulaže u decu, jer je rani rast i razvoj najbitniji za razvoj svakog deteta“, rekla je direktorka ubskog obdaništa.

Načelnica Školske uprave Zorica Jocić je rekla da je ovo najveći i najbolje opremljen vrtić u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, dok je predsednik ubske opštine Darko Glišić poručio da zahvaljujući novoizgrađenom vrtiću Ub neće ubuduće imati problem sa neupisanom decom.

„U Ubu ne postoji lista čekanja za upis dece, a toga neće biti ni narednih godina, jer novi vrtić ima velike kapacitete. Kada vidite osmehe mališana, kada vidite zadovoljstvo i radost na licima vaspitačica zbog otvaranja najmodernijeg objekta u Srbiji, ja mogu samo da kažem da sam danas najsrećniji čovek na svetu! Moram da kažem i to da bez pomoći države i predsednika Aleksandra Vučića ne bi uspeli da završimo ovaj projekat i da dobijemo novi vrtić, koji je za mene navrednija stvar koju smo do sada uradili“, rekao je Glišić.

Novi objekat je izgrađen na mestu gde je ranije bila montažna zgrada ubske policije i ima skoro 3.000 kvadrata. Ima 13 soba, a u njemu će moći da bude smešteno 250 mališana. U centralnoj kuhinji moćiće da se spremi 800 obroka dnevno, tako da će se obroci na ovom mestu spremati i za izdvojena seoska odeljenja predškolske ustanove.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *