subota, 20. aprila 2024.

Ubljanka nije zaražena korona virusom

Objavljeno: 27. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ub
Ub

UB- Devojka sa Uba, koja je juče pregledana u valjevskoj bolnici, pa upućena na Infektivnu kliniku u Beogradu, nije zaražena korona virusom. Devojka, koja je boravila nekoliko dana u Milanu, u Italiji, imala je povišenu temperaturu i zbog toga je kolima hitne pomoći juče prebačena u Prijemno-urgentni centar valjevske bolnice.

„ Dom zdravlja Ub i Opšta bolnica Valjevo su ispoštovali Algoritam aktivnosti za postupanje sa licima koja se javljaju na pregled, a moguće je da su bila izložena infekcijom novim korona virusom 2019-nCoV. Nakon neophodnih  pregleda i uzimanja svih potrebnih uzoraka od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Valjevo, a u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i dežurnom ekipom, pacijentkinja je transportovana na Kliniku za Infektivne i tropske bolesti KCS u Beogradu, gde će se obaviti sva potrebna dodatna dijagnostika i lečenje“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Test je pokazao da devojka nije zaražena korona virusom. Prema poslednjim objavljenim informacijama Ministarstva zdravlja na području Srbije nema zaraženih korona virusom. Do sinoć, 26. februara,  u Insitutu Torlak testirano je 16 osoba zbog sumnje na korona virus i svi su bili negativni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *