subota, 20. aprila 2024.

Za poljoprivrednike 52 miliona dinara

Objavljeno: 26. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ove godine za poljoprivredu i ruralni razvoj grad Valjevo je izdvojio 65,1 milion dinara, od čega je za subvencije namenjeno 52 miliona dinara. U odnosu na prošlu godinu, u ovoj će biti izdvojeno oko 12 miliona dinara više za subvencije poljorpvrednim proizvođačima. Kako je najavljeno, do sredine marta biće objavljen konkurs za subvencije namenjene podsticaju poljoprivrede u valjevskom kraju.

Između ostalog, za subvencije za kupovinu poljoprivredne mehanizacije je opredeljeno 22 miliona dinara. Pojedinačno, gazdinstva će moći maksimalno da dobiju do 500.000 dinara, dok je za osemenjavanje umatičenih i neumatičenih krava i junica izdvojeno pet miliona dinara. Novina ove godine je povećanje subvencionisanih kredita do milion dinara, čiji je period otplate dve godine.

Ove godine za rad Javnog preduzeća ”Agrorazvoj – valjevske doline” predviđeno je osam miliona dinara, sa tri miliona će biti finansirana nabavka protivgradnih raketa, dok će sa 2,1 milion biti isplaćena naknada protivgradnim strelcima.

Što se tiče opština Kolubarskog okruga, za poljoprivredu najviše izdvaja Lajkovac i to 18,7 miliona dinara. Sledi Osečina da 9,6 miliona dinara, Mionica sa 6,7 miliona dinara, Ljig sa 5,8 miliona dinara, dok je za poljoprivredu opština Ub izdvojila dva miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *