ponedeljak, 27. maja 2024.

Ubsko „Jedinstvo“ u Prvoj ligi Srbije

Objavljeno: 23. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Fudbaleri ubskog „Jedinstva“ učestvovaće naredne sezone u Prvoj ligi Srbije, nakon odustajanja OFK Žarkova, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Sednicom u Staroj Pazovi predsedavao je zamenik predsednika FSS-a Nenad Bjeković, a na njoj je usvojen novi Pravilnik o fudbalskim takmičenjima, na osnovu čega prestaje primena pravila iz 2007. godine, preneo je sajt FSS-a.

Iza ovog kluba već nekoliko godina stoji novi vezista Rome fudbaler Nemanja Matić, koji je finansijski pomagao u funkcionisanju kluba i renoviranju stadiona.

Stadion ubskog „Jedinstva“, foto: Patak online

Dragan Džajić: Zaslužili su viši rang

Legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala i Crvene zvezde Dragan Džajić pozdravio je ulazak „Jedinstva“ u viši rang.

Džajić je rođen na Ubu, a stadion Jedinstva, kapaciteta 4,000 mesta, nosi njegovo ime.

Ja ih podržavam od podunavske zone i pratim svih ovih godina. Drago mi je jer su oni zaista imali ambiciju da dođu do druge lige. Ja im želim puno sreće. I grad i klub su zaslužili viši rang takmičenja“, rekao je Džajić za portal Meridian Sport, prenosi Tanjug.

Legendarni fudbaler, koji je u karijeri nastupao za Crvenu zvezdu i Bastiju, smatra da je rano za priče o Jedinstvu u Superligi Srbije.

O tom potom. Za početak najvažnije je da ostanu tu gde su. Ovo je ipak malo jače takmičenje, treba prvo obezbediti ostanak u ligi, a posle ćemo videti. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba, imaju velike ambicije da ostanu u ovoj ligi, stepen po stepen“, istakao je Džajić.

Naslovna fotografija: FK „Jedinstvo“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *