nedelja, 16. juna 2024.

Udruženju boraca i SUBNOR-u dva miliona dinara iz gradske kase

Objavljeno: 17. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iz gradske kase ove godine biće izdvojeno dva miliona dinara za sufinansiranje programa u oblasti boračko-invalidske zaštite. Po odluci Komiisje, na čijem čelu je bio gradski većnik Miroljub Ivanović, Udruženje boraca rata od 1990. godine za program „Negovan“ dobilo je 1,3 miliona dinara, a Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Valjevo (SUBNOR) za program „Kolubara“ 700.000 dinara.

Na konkurs su se javila samo ova dva udruženja. Program Udruženja boraca rata od 1990. godine je ocenjen sa 69,50 bodova, a SUBNOR sa 52,50 bodova. Odmah nakon raspisivanja konkursa predsednik Udruženja boraca rata od 1990. Ljubomir Bradić je u više saopštenja za javnost koje je poslao na adrese valjevskih medija izrazio sumnju da će ovaj konkurs biti „namešten“, da će novoizabranom predsedniku Opštinskog odbora SUBNOR-a Valjevo Rajku Milinoviću biti odobreno obećanih milion dinara, „iako ne može da dobije ta sredstva jer ne ispunjava uslove“, te da će sa narodom izaći na ulicu zbog „bahatosti gradske vlasti i gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića“.

Nakon što je doneto rešenje o podeli sredstava, Bradić je juče poslao saopštenje za javnost, u kome je naveo da je njihov program „Negovan“ „prošao“ na konkursu, a iz saopštenja se ne može zaključiti da je nezadovoljan raspodelom sredstava i u istom saopštenju ne iznosi kritike na račun gradske vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *