utorak, 23. aprila 2024.

Ugašen požar u nekadašnjem hotelu „Jablanica“

Objavljeno: 4. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski vatrogasci ugasili su požar koji je ovog prepodneva izbio u svečanoj sali bivšeg hotela „Jablanica“. Na licu mesta intervenisalo je više ekipa, a vatrogasci su, brzom intervencijom sprečili da se vatra proširili na samu zgradu nekadašnjeg hotela. Uzroci požara, kao ni materijalna šteta, za sada nisu poznati.

Građani, koji žive u neposrednoj blizini nekadašnjeg hotela, kažu da je taj objekat već godinama napušten, kao i da su prozori na zgradi svečane sale polupani, pa se na tom mestu već duže vreme okupljaju „sumnjiva lica“.

Bivši hotel „Jablanica“ od prošle godine je  u vlasništvu države. Prilikom posete Valjevu u junu prošle godine ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je saopštio da je to ministarstvo preuzelo vlasništvo nad „Jablanicom“, navodeći da bi nekadašnji hotel mogao da postane đački dom.

„Ono što je važno i za šta pripremamo veći deo Srbije je da se mreža učeničkih domova poveća, tako da je predat objekat ’Jablanice’ Ministarstvu i Direkciji za imovinu, kako bi se u dogledno vreme radila adaptacija. Obaveznost srednje škole je nešto na čemu ćemo mi insistirati i u promeni Ustava i tražimo da se u novom Zakonu o učeničkom i studentskom standardu prepoznaju sve one potrebe države, radi ostanka mladih ljudi, zaposlenja i smeštaja u domovima kada su u pitanju novi vidovi nastave“, rekao je tada ministar Šarčević.

Činjenice govore da je taj objekat, praktično, napušten, i da država nije odredila ni namenu, niti je uložila i jedan dinar u bivši hotel „Jablanica“.

Jedan komentar na “Ugašen požar u nekadašnjem hotelu „Jablanica“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *