nedelja, 16. juna 2024.

Uhapšen vozač „tojote“

Objavljeno: 12. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

DIVČIBARE- Desetogodišnji dečak A.D. iz Subotice poginuo je na rekreativnoj nastavi na Divčibarama, dok su dve devojčice lakše povređene kada je na njih naleteo vozač „tojote“ V.V.  (43) iz Beograda. Do nesreće je došlo nekoliko sati pre nego što su đaci iz Subotice trebalo da napuste Divčibare i krenu kući. Vozač „tojote“ je uhapšen. Nesreća se dogodila u prepodnevnim satima kod hotela „Pepa“, gde su deca bila smeštena.

Na grupu mališana, koji su nakon doručka krenuli u šetnju ka centru Divčibara, dok su prelazili ulicu kod hotela „Pepa“, naleteo je vozač „tojote“. Očevici kažu da vozač nije uopšte kočio, iako su učiteljice zaustavile saobraćaj, da bi deca prešla na drugu stranu ulice, na kojoj postoji trotoar.

„Deca u to vreme idu u šetnju i niko nije mogao da predvidi šta će da se desi. Odjednom je nešto puklo, ja sam se okrenula i videla da dečak leži, a automobil je samo projurio. Pala je i jedna devojčica, ali je ona odmah ustala Deca su se uznemirila, vrištala su i plakala, a onda su ih učiteljice vratile u hotel. Potom je stigla Hitna pomoć, ali dečaku očigledno nije bilo spasa“, ispričala je prodavačica Vesna Đokić, koja je bila očevidac ove nesreće.

 

Kako saznajemo, nesvakidašnju nesreću snimile su sigurnosne kamere koje su postavljene na prodavnici koja radi u sklopu hotela „Pepa“, a koja je udaljena samo nekoliko metara od mesta nesreće. Deci iz Subotice ovo je bio peti i ujedno poslednji dan rekreativne nastave. Dve devojčice iz Subotice, koje su lakše povređene, su nakon zbrinjavanja u valjevskoj bolnici, puštene na kućno lečenje.

Policija je uhapsila vozača „tojote“  V.V. iz Beograda. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, a nakon toga biće priveden u Osnovno tužilaštvo u Valjevu. Kako saznajemo, vozač je u izjavi valjevskoj policiji rekao da su mu otkazale kočnice na vozilu i da se zbog toga nije zaustavio. Alkotesiranje je pokazalo da vozač nije bio pijan u trenutku nesreće. Njegov automobil je poslat na vanredni tehnički pregled, a dalja istraga će pokazati šta je uzrok ove nesvakidašnje nesreće.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *