ponedeljak, 27. maja 2024.

Uhapšeni će danas biti saslušani u tužilaštvu

Objavljeno: 22. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić (34), dvoje službenika Gradske uprave i još pet odgovornih lica u preduzećima u Valjevu, Šapcu i Novom Sadu, koji su uhapšeni pretprošle noći, biće danas saslušani u Višem tužulaštvu. Nakon saslušanja biće poznato da li će im biti određen pritvor ili će se braniti sa slobode. Osam osoba je uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

Pored načelnika Gradske uprave Vujić-Subotića, uhapšeni su njegovi saradnici A. Đ. (1983) i T.I. (1989), koji su radili na poslovima vezanim za javne nabavke i tendere. Pored njih uhapšeni su R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR “Fiskal“ Valjevo, B. S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad, M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac i A.P. (1982) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *