četvrtak, 18. aprila 2024.

Uhapšeni lajkovački funkcioneri

Objavljeno: 29. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Član Opštinskog veća Lajkovca, načelnica Opštinske uprave i još pet službenika i članova Komisije za javne nabavke su uhapšeni zbog postojanja sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela. Pored njih je uhapšen i predstavnik Građevinske autoprevozničke radnje “Dragan Marković“ G. B. (44) zbog postojanja sumnje da je počinio krivična dela trgovina uticajem podstrekavanjem i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, član Opštinskog veća opštine Lajkovac V. К. (60) je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem. Zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u saizvršilaštvu uhapšeni su odgovorno lice Opštinske uprave opštine Lajkovac LJ. N. (52) kao i službenici Opštine Lajkovac i članovi Кomisije za javnu nabavku D. К. (61), M. T. (47), Ž. J. (32), M. P. (35) i B. P. (30).

U saopštenju se navodi da postoje osnovi sumnje da je član Opštinskog veća tokom marta 2018. godine po prethodnom dogovoru sa G. B. uticao na načelnicu Opštinske uprave, a ona na ostale osumnjičene članove Кomisije za javnu nabavku da u postupku javne nabavke opreme-cevi prihvate skuplju ponudu ponuđača „Dragan Marković“ čime je Opštini Lajkovac pričinjena šteta u iznosu od 462.850 dinara.

V.К. i G. B. se sumnjiče i da su zloupotrebom službenog položaja u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal – kamen preduzeli protivpravne radnje i neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća, a u nameri da posao dobije jedini ponuđač „Dragan Marković“ sa kojim je i zaključen ugovor u vrednosti od 6.286.000 dinara.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno – informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *