nedelja, 14. aprila 2024.

Uhapšeni posle fiktivnog računa za servisiranje klima

Objavljeno: 26. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić uhapšen je istog dana kada je naredio da se na račun SZTR “Fiskal“  prebaci više od pola miliona dinara i to za servis klima uređaja u gradskoj kući, koji nije ni urađen. Lisice na ruke su mu stavljene dok je primao mito od 200.000 dinara od R.Đ. , odgovornog lica u „Fiskalu“. “Grad je platio servisiranje klima, iako taj posao nije ni obavljen. Čak je navedeno da su servisirane klime na mestima gde uopšte nisu ni postavljene”, navodi naš izvor blizak istrazi.

Sumnja se da je nameštaljki bilo i oko kupovine pet automobila za potrebe Gradske uprave, koji su koštali oko šest miliona dinara. U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku, koju je sprovodila Gradska uprava na čijem čelu je bio Vujić Subotić,  opisano je do detalja kako treba da izgledaju vozila za koja je zainteresovano gradsko rukovodstvo, sa jasnom slikom koja je upućivala na jednu firmu. Pored četiri putnička hečbek benzinca u beloj boji, na listi je bila i jedna limuzina i to metalik svetlo sive boje. Uslove je jedino ispunila šabačka firma „PSC Vuković, tako da kupljene četiri  „dacie sandero“ i jedan „reno megan“.

Kako saznajemo, istražni organi su došli i do dokumentacije koja ukazuje na to da je bilo “naduvanih” računa za pranje vozila u vlasništvu Grada.

“Tako je jedno te isto vozilo prano nekoliko puta u toku dana, po papirima, a usluga pranja je naplaćena duplo više od realne cene”. Sumnja se da je nepravilnosti bilo i oko tendera za kupovinu autosedišta. Taj posao je dobila firma iz Novog Sada, čija ponuda je bila za oko million dinara veća od ostalih ponuđača”,  navode naši sagovornici bliski istrazi.

Načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (34), službeniku Gradske uprave A.Đ. (34), kao i petorici vlasnika i odgovornih lica u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada određen je pritvor do 30 dana. Posle hapšenja i policijskog zadržavanja, od osmoro uhapšenih, na slobodi je jedino radnica Gradske uprave  T.I. (28), za koju tužilaštvo nije ni tražilo određivanje pritvora, tako da će se braniti sa slobode.

Pored dvojice zaposlenih u Gradskoj upravi, pritvor do 30 dana je određen R.Đ. (43) odgovornom lice SZTR “Fiskal“ Valjevo, B. S. (38) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (46) odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad, M. V. (50) odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac i A.P. (36) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo. Njima se na teret stavlja da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

 

 

2 komentara na “Uhapšeni posle fiktivnog računa za servisiranje klima

 1. Pa to su Babe znale da je istina. Nego osnovno pitanje je zašto su do sada Tužioci i MUPovci primali platu a ljudi godinama manipulišu i izigravaju zakon. Kada će neko od Tužioca da bude sklo jen jer nije radio svoj posao.

  22

  2
  1. Ovde se stalno pise o Domu zdravlja i to covek koji ocito poznaje u dusu i rad i ljude .Primera radi tender za nabavku kancelarijskog materijala prosao covek , firma iz Bg a u stavri je nas Valjevac cini mi se da se zove Musa Fazan , Bozic , Bobo i odgovorni u domu zdravlja jel vam ovo poznato i ko prebi dugove preko ove nabavke ? koliko ja znam Una iz Valjeva je imala bolju ponudu ali ne prodje i ovde dobi tender firma sa mnogo jacom cenom .Fazan reci da li ti imas udela u ovom poslu i sta ceka tuzilastvo .Citaj bre i hapsi ili zajedno sa njima u aps.Dokle vise bratijo iz SPO-a.Oglasi se zemljace Markovicu Gorane cekam da potvrdis mada je sve na papiru kod nas tako i znam da znas ovo .

   2

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *