četvrtak, 18. jula 2024.

Uhapšeno osam osoba

Objavljeno: 21. juna 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Bezbednosno- informativnom agencijom, uhapsili su i po nalogu višeg javnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za osam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave. Uhapšeni su: A. V. S.(1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva,  A. Đ. (1983) službenik u Gradskoj upravi Valjevo, T.I. (1989) službenik u Gradskoj upravi Valjevo, R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR “Fiskal“ Valjevo, B. S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad, M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac i A.P. (1982) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Osumnjičeni A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca od strane R. Đ. koji mu je davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom  tužilaštvu u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *