četvrtak, 18. aprila 2024.

Ulepšani dečji bolnički dani

Objavljeno: 21. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Nove posteljine na za najmlađe pacijente u valjevskoj bolnici. Foto: ZC Valjevo
Nove posteljine na za najmlađe pacijente u valjevskoj bolnici. Foto: ZC Valjevo

VALJEVO- Vreme darivanja povodom novogodišnjih i božićnih praznika prilika je da se ulepšaju bolnički dani svim pacijentima, a posebno najmlađim pacijentima.

Odsek dečje hirurgije, Službe hirurgije, Zdravstvenog centra Valjevo, zbrinjava, pruža lečenje i negu dece iz čitavog Kolubarskog okruga. Zbog zdravstvenih stanja koja zahtevaju nekada i duži boravak i hospitalizaciju, zaposleni medicinski radnici se trude da deci i mladima boravak bude što prijatniji, pa se osim medicinskog dela nege, vodi računa da ambijent bude što prijatniji.

Na inicijativu medicinskih sestara Odseka dečje hirurgije Svetlane Bojinović i Tanje Milošević, koje su kontaktirale donatora Željka Plavšića vlasnika preduzeća „Una“ iz Valjeva, za mališane je obezbeđena donacija u vidu kvalitetne moderne posteljine zanimljivog dizajna koja im svakako bolničke dane čini prijatnijim.

Novo posuđe za najmlađe pacijente valjevske bolnice. Foto: ZC Valjevo

Osim posteljina, od firme „ PCTEL“ d.o.o. iz Mionice, dobijeno je dečije posuđe. Donator Plavšić iz preduzeća „Una“, koji se rado odazvao ovoj akciji, osim posteljine obezbedio je i peškire i bade mantile za najmlađe pacijente dečje hirurgije, a povodom Božića najradosnijeg hrišćanskog praznika za svu decu koja u budu na bolničkom lečenju biće obezbeđeni poklon paketići.

„Ustanova vodi kontinuiranu brigu na poboljšanju opštih uslova rada i boravka u bolnici, koliko to mogućnosti dozvoljavaju i ovom prilikom još jednom izražavamo  zahvalnost  svim ljudima dobre volje koji su do sada prepoznali naše napore i  pomogli u stvaranju boljih uslova za lečenje pacijenata i rad medicinskog osoblja“, navedeno je u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *