utorak, 21. maja 2024.

Umesto istine roditelji dobili tužbu

Objavljeno: 25. marta 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Roditelji šestogodišnje devojčice J.F.,  koja je krajem prošle godine pretučena u valjevskom vrtiću, umesto istine, dobili su tužbu! Zbog narušenog ugleda njih je tužila Predškolska ustanova „Milica Nožica“, koja traži da im roditelji isplate 300.000 dinara, jer su im „iznošenjem nistina“ prouzrokovali štetu! Majka devojčice Biljana Filić kaže da je šokirana ovakvim postupkom rukovodstva valjevskih vrtića i najavljuju da neće odustati od istine.

“ Jedino što smo tražili to je istina. Direktor vrtića nam ni skoro posle tri meseca nije odgovorio na dopis koji smo mu uputili, kada smo zatražili da se utvrdi šta se tačno dogodilo 27. decembra u vrtiću ’Naša radost’. Umesto odgovora dobili smo tužbu! Ovo je nečuveno i očigledno je da na ovaj način pokušavaju da zataškaju istinu, jer su do sada, u nekoliko navrata, davali oprečne izjave o incidentu u kome su tri dečaka pretukla moju ćerku”, kaže majka devojčice.

Direktor valjevskih vrtića u tužbi navodi da su neistinite tvrdnje da je njihovo dete pretučeno i da je zbog takvih informacija koje su iznete u javnost ukaljan ugled Predškolske ustanove. “ Apsurdno je to da nas Ustanova u koju je Ministarstvo prosvete uvelo privremene mere i koja je prošle godine platila pozamašnu svotu novca zbog  toga što je, zbog nemara vaspitača, dete izujedalo drugo dete, optužuje da smo joj narušili ugled. Da li je rušenje ugleda to što samo tražimo da se utvrdi šta se tačno desilo kritičnog dana“, kaže majka devojčice.

Po tvrdnjama roditelja devojčicu su krajem prošle godine u vrtiću pretukla trojica dečaka. Dete je nakon toga pet dana provelo u valjevskoj bolnici. Direktor PU Zlatomir Marković je najpre negirao da je došlo do incidenta u vrtiću, a nakon toga je rekao da je devojčica „samo odgurnuta“, jer je dečacima sa kojima je bila u grupi srušila kockice. Međutim, u tužbi protiv roditelja navodi se da je utvrđeno da nikakvog inicidenta nije bilo, niti je došlo do fizičkog kontakta između dece.

Jedan komentar na “Umesto istine roditelji dobili tužbu

  1. bolje da ste te sendvice sto ste hranili svoje stranacke prvake tokom kampanje podelili siromasnima i ljudima koji su gladni ,a ne da zakidate na nasoj mucnoj deci . Kako te bre nije sramota direktorcicu koji ces leteti vrlo brzo . Salje gospodin tuzbu ovoj majci malog deteta . Koji ste vi (cenzurisano) belosvetski!!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *