utorak, 28. maja 2024.

Uskoro izgradnja mosta na Toplici

Objavljeno: 1. septembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Žitelji mioničkog kraja, posle tri godine čekanja, dobiće, konačno, novi most na reci Toplici, na regionalnom putu Mionica-Bogovađa, koji je srušen tokom majskih poplavama 2014. godine. Izgradnju novog mosta, koji mionički kraj spaja sa Ibarskom magistralom finansiraće Evropska unija preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

U mioničkoj opštini kažu da su intenzivirane aktivnosti sa dugo očekivanom izgradnjom mosta na reci Toplici, koji je srušen u poplavama pre tri godine. Početkom septembra trebalo bi da bude poznato ko će biti izvođač radova na izgradnji novog mosta.

Prema rečima projekt menadžera UNOPS-a Bojana Kovačevića ovim projektom biće obuhvaćena izgradnja novog mosta, sa regulacijom rečnog korita i prilaznog puta. On je dodao da početak radova zavisi od uspešnosti sprovođenja tendera i završetka postupka pribavljanja građevinske dozvole.

Novi most na reci Toplici,  na regionalnom putu Mionica-Bogovađa, koji je oštećen u poplavama,  još uvek nije izgrađen, iako je ministarka Zorana Mihajlović obećala žiteljima mioničkog kraja da će most biti gotov do 1. marta 2015. godine. To obećanje ministarka je meštanima dala u kampanji pred vanredne lokalne izbore u Mionici, koji su održani krajem decembra 2014. godine.

Žitelji nekoliko mioničkih sela, ali i oni koji idu ka Beogradu, već treću godinu za redom su prinuđeni da umesto preko mosta, kolima prelaze preko njive, koja je nasuta rizlom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *