subota, 20. jula 2024.

Uskoro Regionalni inovacioni startap centar

Objavljeno: 19. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo jedan je od osam gradova Srbije koji su obuhvaćeni Programom podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara. Projekat, koji je podnelo Udruženje za istraživanje i razvoj Poslovni inkubator u partnerstvu sa lokalnom samoupravom, je odobrio kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Kako se navodi u saopštenju Poslovnog inkubatora, ovim projektom je predviđeno opremanje Regionalnog inovacionog startap centra i realizacija programa rada i upravljanja ovim centrom.

„Potpisan je tripartitni ugovor između Vlade Srbije – Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Grada Valjeva i Poslovnog inkubatora, čime su zvanično započete aktivnosti osnivanja i opremanja Regionalnog inovacionog startap centra Valjevo.  Opremanje Centra u vrednosti od 10,7 miliona dinara previđenih projektom vrši se kroz javnu nabavku koju je Grad raspisao početkom meseca novembra. Osnivanje ovog Centra imaće višestruki doprinos kreiranju nove poslovne klime uz intenzivno podsticanje inovacija, razvoj i promociju preduzetništva, čime će se stvoriti nove prilike za ekonomsko osnaživanje i podršku svim sugrađanima“, navodi se u saopštenju za javnost.

U Centru će u toku prve godine biti realizovano 10 obuka i više predavanja gostujućih predavača iz zemlje i inostranstva iz različitih oblasti neophodnih za pokretanje preduzetničkih inicijativa i inovacija. Polaznici će na raspolaganju imati sve potrebne resurse za osnivanje i rad startapova, čime će se doprineti kreiranju novih prilika za zapošljavanje, zadržavanju mladih i novoj energiji grada.

Centar će biti smešten u prostorijama Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum, jednog od osnivača Poslovnog inkubatora. Poslovni inkubator u Valjevu osnovan je 2015. godine sa ciljem pružanja različitih vidova podrške početničkom preduzetništvu mladih.

Foto: Singidunum

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *