utorak, 21. maja 2024.

Zakazana druga prodaja Valjevske pivare

Objavljeno: 19. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon nedavne prve neuspešne prodaje Valjevske pivare država je odlučila da u drugom pokušaju nađe novog vlasnika najstarijem privrednom kolektivu u gradu na Kolubari. Ministarstvo privrede objavilo je drugi javni poziv za privatizaciju akcionarskog društva za proizvodnju piva i bezalkoholnih pića Valjevska pivara, po početnoj ceni od 3.523.630 evra.

Kako je objavljeno na sajtu ministarstva, predviđena je prodaja 100 posto kapitala, odnosno paket akcija sastavljen od 1.000.151 akcije u vlasništvu Vlade Srbije i to za 50 odsto nižoj ceni u odnosu na ranije procenjenu vrednost kapitala od 7.047.260 evra, koliko je bila i početna cena pri prvom tenderu za prodaju ovog preduzeća.

U javnom pozivu za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Valjevske pivare, a koji je objavljen na sajtu Ministarstva privrede, navodi se da pravo učešća imaju u postupku privatizacije imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih i/ili fizičkih lica. Rok za prijavu ističe 17. decembra dok je otvaranje ponuda zakazano za 18. decembar.

Prema nezvaničnim informacijama budući vlasnik Valjevske pivare imaće obavezu da u roku od dve godine u ovo preduzeće investira 10 miliona evra.

Da podsetimo, za kupovinu Valjevske pivare prema javnom pozivu od  6. septembra koje je objavilo Ministarstvo privrede, nije bilo zainteresovanih. Inače, Valjevska pivara trenutno zapošljava oko 200 radnika, a posednjih pet godina beleži izuzetne rezultate u poslovanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *