petak, 12. aprila 2024.

Uspešna godina za Opštu bolnicu

Objavljeno: 25. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – V.d. direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić je na godišnjoj konferenciji podsetio na najznačajnije što je obeležilo godinu na izmaku. U Opštu bolnicu Valjevo slilo se blizu 300 hiljada evra donacija u vidu najznačajnijih uređaja ili rekonstrukcije pojedinih delova u toku ove godine. Poslednja značajna takva donacija jeste da je Rotari klub Valjevo opredelio sredstva od kojih su potpuno rekonstruisano pet kupatila na Odeljenju pneumoftiziologije.

– U toku je nabavka, pošto smo dobili odobrenje od Ministarstva zdravlja, za rentgen aparat sa skopijom, vrednosti 17, 4 miliona dinara. To je rentgen uređaj koji se nalazi ispred angiosale i od 2015. godine nije bio u funkciji. Na našu radost smo dobili sredstva tako da je u toku nabavka tog rentgena koji će najverovatnije očekujemo već u toku  januara stići i biti instaliran u istom prostoru gde je bio i pređašnji aparat – najavio je dr Đurić.

Dr Zoran Đurić je još jednom izrazio veliku zahvalnost kompaniji „Vega“ koja je uplatila sredstva za fleksibilni cistoskop vrednosti 1,7 miliona dinara i u toku je nabaka tog aparata koji takođe očekujemo da stigne u ustanovu u januaru. Pošto je kraj kalendarske godine dr Đurić je još jednom pomenuo velike donatore i ovim putem im još jednom uputio zahvalnost, tu su najpre, HK „Krušik“, Valjevska pivara, Vega, Europrom, S pekara, Kontrola leta Srbije i Crne Gore, Kompresoring, Makler, Arena i mnogi drugi koji su samo u ovoj godini pomogli bolje funkcionisanje Opšte bolnice Valjevo.

Što se tiče kadrova u ustanovi, direktor dr Đurić je rekao da nije toliko izražen problem sa odlaskom lekara što se tiče broja. Nešto je veći broj sestara koje odlaze, ali tu je srednja Medicinska škola u gradu tako da uvek imamo priliv kvalitetnog i školovanog kadra, kojim može da se zanovi i podmaladi srednji medicinski kadar. Što se tiče funkcionisanja nekih deficitarnih specijalizacija, on je podsetio da i dalje tokom vikenda dolaze stručnjaci iz Beograda i pomažu normalno funkcionisanje dečije hirurgije.

Na sredini grejne sezone stekli su se i prvi utisci o načinu toplifikacije jer je Opšta bolnica najpre potpisala privremeni ugovor o isporuci toplotne energije sa javnim preduzećem „Toplana“, koji je potom produžen za još tri meseca.

– Što se tiče grejanja preko JP “Toplana“ u početku je bilo manjih problema dok nije podešena podstanica i automatika. Mislim da je sada grejanje zadovoljavajuće, tako da je ponovo potpisan ugovor na sledeća tri meseca. Računi koji su do sada stigli bez problema izmirujemo. Zbog toga što smo budžetska ustanova samo je potpisano na sledeća tri meseca kako bi odmah na početku godine znali sa kojim sredstvima raspolažemo u sledećoj godini i mislim da će se taj ugovor posle produžiti kao trajan – navodi dr Đurić.

Ono što je obeležilo rad Opšte bolnice Valjevo uz veliku zahvalnost svim donatorima jeste da kada se sve sabere cifra ukupnih doniranih sredstava u vidu opreme doseže 290 hiljada evra. Od velikih dešavanja koja su svakako obeležila godinu na izmaku jeste i najava rekonstrukcije celokupne bolnice sredstvima koja je opredelila Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

4 komentara na “Uspešna godina za Opštu bolnicu

  1. On i njegova supruga drmaju Bolnicom , kako kaze prva dama Bolnice tako ovaj radi .Jos kada zavrsi ovo malo skolice sto je ostalo i ona ce kao i ona Bobina da drmaju malo ovde malo onde!Sada pitanje do kada to neka opet vide ?

    10

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *