petak, 24. maja 2024.

Usvojen Akcioni plan za rodnu ravnopravnost

Objavljeno: 27. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na poslednjoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost, kao i predlog kojim je preduzeće braće Teodosić, koje gradi novi kompleks na Divčibarama, oslobođeno plaćanja takse za građevinsko zemljište.

Kada je reč o Lokalnom akcionom planu za rodnu ravnopravnost, on se odnosi na period od ove do 2021. godine. Mila Grujičić, predsednica gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost je na sednici Veča obrazložila ovaj plan kao deo realizacije politike Vlade Srbije, koja se sprovodi na lokalnom nivou.

„Plan je u skladu sa potrebama koje grad ima. Ciljevi koje želimo da ostvarimo su da rodnu ravnopravnost postignemo na svim nivoima, što je bitno za celokupan razvoj društevene zajednice. Cilj je veće učešće pripadnika manje zastupljenog pola, ovog puta žena u politici i u svim drugim oblastima života. Ono što je Grad prepoznao kao vrlo bitno je smanjivanje nasilja nad ženama, decom, naročito u porodicama, formiranjem SOS telefona koje je Grad podržao i finansirao. Pokušaćemo da ovo nasilje svedemo na najmanju moguću meru”, rekla je Mila Grujičić.

Gradski većnici usvojili su predlog rešenja za utvrđivanje pogodnosti za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, čime je preduzeće „Sport agent“ iz Beograda oslobođeno plaćanja skoro tri miliona dinara dinara na Divčibarama. Ova firma u vlasništvu braće Teodosić, kapitena košarkaške reprezentacije Miloša i njegovog brata Jovana, zida sportsko turistički kompleks na Divčibarama, koji će unaprediti turistički potencijal Divčibara i zaposliti oko 70 ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *