petak, 14. juna 2024.

Usvojeni izveštaji o poslovanju komunalnih preduzeća

Objavljeno: 22. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Članovi Gradskog veća su  razmatrali izveštaje javnih komunalnih preduzeća o realizaciji programa i poslovanja za period 01.01. do 31.03.2019. godine. Svi razmatrani izveštaji su prihvaćeni i isti će biti razmatrani na narednoj sednici Skupštine grada Valjeva.

Na istoj sednici je utvrđen predlog zaključka o usvajanju operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda grada Valjeva za 2019. godinu, a takođe i predlog zaključka o usvajanju godišnjeg plana rada Štaba za vanredne situacije grada Valjeva za ovu godinu. Prihvaćen je i Izveštaj o štabu za vanredne situacije grada Valjeva za 2018. godinu. Utvrđen je predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za dogradnju proizvodnog kompleksa „Bosis“ Popučke u naseljenom mestu Popučke.

Takođe je utvrđen i predlog Odluke o obavljanju delatnosti zoohoigijene. Ovom odlukom uređuju se uslovi i način obavljanja komunalne delatnosti zoohigijene na teritoriji grada Valjeva, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti i korisnika usluga, finansiranje, način obezbeđivanja kontinuiteta u vršenju komunalne delatnosti i obaveze u slučaju planiranih i neplaniranih prekida u pružanju komunalne usluge, nadzor i druga pitanja od značaja za obavljanje ove komunalne delatnosti.

Utvrđen je predlog Odluke o izmenama odluke o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Valjevu. Komisija za ocenu godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta je predložila izmene. Imajući u vidu da pojedini sportski klubovi najveći deo svog budžeta izdvajaju za finansiranje hranarine sportistima u iznosu koji je veći od neoporezivog dela koji u ovom trenutku iznosi 9.784,00 dinara, predloženim izmenama se propisuje da se za ove namene mogu obezbediti i troškovi u visini najviše do 20 odsto od odobrene visine sredstava iz budžeta grada Valjeva za realizaciju aktivnosti koje su predviđene Godišnjim programom, u skladu sa propisima. Ovim izmenama se obezbeđuje racionalnije korišćenje sredstava za funkcionisanje kluba kroz realizaciju programskih aktivnosti, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *