ponedeljak, 24. juna 2024.

Muzička škola obeležava 65 godina postojanja

Objavljeno: 22. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ove nedelje valjevska Muzička škola „Živorad Grbić“  ciklusom koncerata obeležava 65 godina rada. Večeras od 20 časova na velikoj sceni Centra za kulturu biće održan veliki koncert horova i orkestara škole, a ovonedeljni „rođendanski“ program školskih koncerata zaokružiće muziciranje učenika izdvojenih odeljenja iz Lajkovca i Mionice, sutra u 18 časova, u svečanoj sali Muzičke škole.

Proslava Dana valjevske muzičke škole završava se  koncertom jednom od najpoznatijih srpskih orkestara „Gudača sv. Đorđa“ u subotu, 25. maja s početkom u 20 časova. Koncert Gudača sv. Đorđa je program koji ujedinjuje dva velika programa Muzičke škole „Živorad Grbić“, obeležavanje jubileja i 4. međunarodno takmičenje „Zlatne stepenice“, koje će se realizovati u prostoru Muzičke škole i Valjevske gimnazije od 24. do 26. maja.

Valjevska muzička škola je za 65 godina postojanja u Valjevu iznedrila na stotine muzičkih umetnika, solista, pedagoga, profesora univerziteta, estradnih zvezda. Prepoznatljiva po izuzetnom uspehu svojih učenika na  brojnim međunarodnim i republičkim takmičenjima, i ove godine je ponovila tradicionalan uspeh u ovom segmentu svog rada, sa preko 250 osvojenih nagrada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *