subota, 20. aprila 2024.

Uvedene restrikcije vode u valjevskim selima

Objavljeno: 24. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Veliki broj valjevskih sela koji se vodom snabdevaju sa vodovoda Kukalj već danima je bez vode. Tehnički direktor Vodovoda Dragan Živanović kaže za „Patak“ da je do problema na vodovodu Kukalj došlo zbog toga što je smanjen kapacitet i izdašnost izvorišta, a pored toga, meštani troše dosta vode, a mnogi od njih je koriste nenamenski. Pored toga, pojedini meštani sami otvaraju i zatvaraju ventile za vodu, što pravi velike probleme ekipama Vodovoda.

Valjevski vodovod je zbog toga tražio od Štaba za elementarne nepogode da im dozvoli da u tim selima uvedu restrikcije vode, odnosno da opredele dane kada će sela dobijati vodu. Ova odluka stupa na snagu u ponedeljak, 27. jula.

Ponedeljkom će vodu dobijati selo Lelić i zaseok Savići, utorkom Bogatić i deo Donjih Leskovica, sredom Donje i Gornje Leskovice, a četvrtkom Maksimovići, Petrovići, Spasojevići, Arsenijevići. Petkom će vodu dobijati Sušica i Gornje Stubo, subotom Sandalj, a nedeljom Paklje i Donje Stubo. Iz Vodovoda je saopšteno da se voda sa seoskog vodovoda „Kukalj“ može se koristiti samo za sanitarne potrebe, kao i to da je zabranjena upotreba ove vode za zalivanje bašti i u druge svrhe. Nadzor nad sprovođenjem ove odluke obavljaće komunalna inspekcija, a ovaj plan raspodele raspoložive količine vode primenjivaće se do normalizacije stanja vodosnabdevanja korisnika seoskog vodovoda „Kukalj“.

Jedan komentar na “Uvedene restrikcije vode u valjevskim selima

  1. Opet prevara sa restrikciom vode na vodovodu „Kukalj“.Plan uradjen, lep, posten , samo vode nema. tamo gde je trebala biti u utorak imalo je za 6 kuca i 15 seljana, sa pritiskom ispod normalnog, vecina sela vodu nema 20 dana, Kad u gradu deo grada nema redovno vodu 24 casa lete direktori, ostavke, ljulja se u Skupstini grada a selo je ‘manje vazno’ sto piti vodu moraju, pogotovo po ovoj vrucini.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *