subota, 20. jula 2024.

Uzbunjivač iz Krušika u kućnom pritvoru

Objavljeno: 15. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim je potvređen kućni pritvor uhapšenom uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, IT stručnjaku iz fabrike „Krušik“ iz Valjeva, prenosi agencija Beta. On je osumnjičen da je novinarima bio izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

U saopštenju Uprave Višeg suda u Beogradu se navodi da je rešenjem Apelacionog suda u Beogradu danas ukinuto rešenje krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu kojim je Aleksandru Obradoviću bio određen pritvor. Apelacioni sud je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Nedeljnik NIN objavio je ranije da je pritvor od 30 dana određen „osobi“ koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, uklučen u trgovinu oružjem.

NIN je naveo da javnost o tom slučaju nije obaveštena, kao i da je do „tajne akcije vlasti“ došlo po objavljivanju teksta o trgovini oružjem na međunarodnom portalu „http://armswatch.com/“, kako bi se utvrdilo kako su kompromitujući dokumenti došli do novinara. Puštanje Obradovića na slobodu zatražila su novinarska udruženja i političke organizacije i održala skup podrške ispred Centralnog zatvora u Beogradu, prenosi agencija Beta.

Radnik „Krušika“ je sinoć stigao u porodični dom u Valjevu, gde će biti u kućnom pritvoru. On je uhapšen 18. septembra, a za tri dana mu ističe pritvor od 30 dana, koji mu je određen. On je najpre bio u kućnom, pa u zatvorskom, pa mu je ponovo juče određen kućni pritvor, uz zabranu korišćenja interneta.

Izvor: Patak online/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *