subota, 9. decembra 2023.

Vakcinacija, sterilizacija i čipovanje pasa o trošku Grada

Objavljeno: 29. septembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad Valjevo je izdvojio 2,5 miliona dinara za realizaciju besplatne usluge vakcinacije, sterilizacije i čipovanje pasa, a u cilju sprovođenja kontrole populacije pasa na teritoriji grada Valjeva.

Kako je saopšteno, vlasnici pasa koji imaju nečipovanog, nevakcinisanog ili nesterilisanog psa, imaće priliku da u saradnji grada Valjeva sa ovlašćenim „Veterinarskim centrom Valjevo“ i grupe ponuđača dobiju besplatan tretman vakcinacije, sterilizacije i čipovanja svog kućnog ljubimca, što će uz stručne preglede, uputstva i savete obezbediti psima kvalitetniji i zdraviji život.

Foto: Patak online
Foto: Patak online

“Ova metoda, u kombinaciji sa sankcionisanjem neodgovornog vlasništva, čime se takođe sprečava dotok novih pasa na ulice ili ruralna područja, direktno utiče na kontrolisanje populacije pasa, njihovog ponašanja i suzbijanja štete koju uzrokuju kako na gradskom, tako i na seoskom području”, navodi se u saopštenju za javnost.

Prijave za ovu besplatnu uslugu vakcinacije, sterilizacije i čipovanja pasa se podnose na Pisarnici Gradske uprave grada Valjeva (šalter 2,3 i 4) do 30. novembra.

Prijave se podnose na propisanom obrascu sa ličnim podacima vlasnika i podacima o vlasničkom psu (uz prilog kopije lične karte ili čitača elektronske lične karte vlasnika).

Obrazac za prijavu može se preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs .

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *