petak, 14. juna 2024.

Valjevac oborio Ginisov rekord, 5.820 puta izgovorio „Jašta!“ za 24 sata!

Objavljeno: 7. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nova humoreska Marka Lazića! Penzioner iz Valjeva D.V. (73) oborio je Ginisov rekord izgovorivši „Jašta!“ čak 5.820 puta za 24 sata, što je za 20 više od prethodnog rekorda koji je držao njegov kolega M. P. (72) takođe iz Valjeva.

„Uzrečica „Jašta!“ je neizostavni deo valjevskog govora  i od kada znam za sebe koristim ovu reč, a vrlo je moguće da je to i prva reč koju sam izgovorio“, rekao nam je D.V. „Čini mi se da ne prođe ni pet minuta a da je ne izgovorim, a kada sam sa prijateljima u kafani taj interval se smanji i na tri minuta. Pri tom, ova reč je idealna za izražavanje skoro svih emocija od ljutnje do besa od sreće do tuge, jednostavno se svugde uklapa i sve opisuje!“

Bez obzira na to što nije uspeo da ispuni obećanje da će uraditi 6.000 „Jašta!“, napravio je neverovatan rekord i postao heroj Valjeva a njegovi prijatelji, rodbina i brojne kolege su euforično proslavile njegovu pobedu u jednoj od mnogih tešnjarskih kafana.

 

O AUTORU

Marko Lazić je rođen, odrastao i živi u Valjevu i nema nameru da ga napušta. Završio je Gimnaziju, studira ekonomiju. Piše da nasmeje, uglavnom bezuspešno. Publiku je uspešno podelio na dva tabora- one kojima su njegovi tekstovi glupi i one kojima su njegovi tekstovi bez veze. Autor je FB stranice “Šta je valjevski”, koja ima preko 6.000 pratilaca.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *