utorak, 28. maja 2024.

Sutra sednica Skupštine grada

Objavljeno: 7. marta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sednica lokalnog parlamenta, koja nije održana u petak zbog nedostatka kvoruma, zakazana je za sutra u 10 časova. To je potvrdio funkcioner SPS i direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić. On je rekao da će sednica biti održana po skraćenom postupku, odnosno da će imati 15 tačaka dnevnog reda. Među njima je rebalans gradskog budžeta, rebalans budžeta Gradske direkcije  i imenovanje članova Gradske izborne komisije.

Kako je potvrđeno, na dnevnom redu neće biti odluka o dobitnicima godišnjih nagrada, među kojima je i predlog da dr Boško Đukanović bude izabran za počasnog građanina Valjeva. U ovom trenutku je neizvesno da li će godišnje nagrade biti i dodeljene, jer o njima lokalni parlament mora da se izjasni pre Dana Valjeva, 20. marta.

Dr Boško Đukanović, najverovatnije, neće dobiti priznanje počasnog građanina Valjeva, samo zato što se zamerio političarima! To praktično znači da ugledni kardiohirug, svetskog glasa, nije poželjan kap počasni građanin Valjeva samo zato što se zamerio premijeru Aleksandru Vučiću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

U nameri da lokalni parlament ne usvoji odluku da se dr Đukanoviću ne dodeli priznanje počasnog građanina Valjeva, naprednjacima, koji uopšte nisu prisustvovali spornoj sednici, pomogli su i članovi SPS, ali i odbornici drugih partija vladajuće koalicije, pošto je u sali u petak bilo samo 19 odbornika vladajuće koalicije, a za održavanje sednice je potrebno prisustvo najmanje 26 odbornika.

 

 

Jedan komentar na “Sutra sednica Skupštine grada

  1. Sednica će verovatno biti održana. Pitanje je da li je regularna, zbog juče raspisanih lokalnih izbora? O tome će se već izjasniti oni kojima je to posao. Ali zanimljivo je da je nakon PUPS-a koaliciji oko SNS sinoć pristupio i DSS sa Lučićem na čelu. Podelili se i oni tamo daleko kod njih. Lučić, Milence i Matić bez znanja Centrale ispregovarali za pojavljivanje na listi SNS. Druga, a nezadovoljna, strana u DSS naziva ih izdajnicima roda svoga i drage nam naše bundice iz Vatikana. Kako li će se to tek završiti, osobito kad se zna da SPS nije uspeo da prikupi potpise za Republičku listu u Valjevu, a i to što su prikupili Centrala im vratila. Neka nam je na zdravlje i sreću sa ovakvim liderima.

    1

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *