subota, 20. aprila 2024.

Valjevo dobilo kompletno rekonstruisani Dom zdravlja

Objavljeno: 24. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle skoro 40 godina od izgradnje, Valjevo je dobilo potpuno rekonstruisani Dom zdravlja. Potpuno je obnovljeno oko 5.000 kvadrata, a radove je finansirala država. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je zajedno sa direktorkom Doma zdravlja Valjevo dr Brankom Antić, svečano otvorio temeljno rekonstruisanu zgradu, je poručio da je to ogromna korist za građane Valjeva.

„Ovim Domom zdravlja, koji je centralna zdravstvena ustanova na primarnom nivou, gravitira nešto manje od 100.000 ljudi, a velika je razuđenost područja. Zadovoljan sam onim što sam video, sve je novo, sve lepo urađeno, očekuje se samo nameštaj, koji bi trebalo da stigne krajem juna. Ogroman je posao urađen, na ponos svih građana, nešto što niko neće moći da odnese kući nego će služiti našim građanima da mogu u krajnje lepim uslovima da sačekaju, da budu pregledani i lečeni, a i naravno za naše junake i za naše heroje koje ovde vidimo, a to su lekari, sestre, spremačice.  Mislim da će sada u mnogo boljim uslovima  moći da rade i da održavaju prostor“, rekao je ministar Lončar.

On je poručio da je zadovoljan radom Doma zdravlja za vreme pandemije, a što, kako je rekao, ne može da kaže za valjevsku bolnicu.

Na svečanom otvaranju dr Branka Antić se zahvalila ministru Zlatiboru Lončaru, državnim sekretarima, šefu kabineta ministra zdravlja, šefu kabineta ministra pravde, svim zaposlenima i medijima.

„Hvala vam što ste došli da podelite sa nama ovaj svečani trenutak, kada otvaramo najbitniju ustanovu u Valjevu. Kao direktoru ove ustanove, ali i doktoru i zaposlenom, meni je najbitnija. Malo su potrajali radovi, ali došli smo do kraja, završili smo, kao što je ministar i rekao, imamo još par sitnica da završimo apsolutno opremanje Doma zdravlja, da služi narodu kako treba. Što se tiče funkcionalnosti i rasporeda službi posle rekonstrukcije uglavnom sve ostaje isto. Samo Služba kućnog lečenja i nege i Služba polivalentne patronaže ostaju u Zgradi stomatologije na trećem spratu i tamo će ostati do daljnjeg, zato što otvaramo veći Preventivni centar. U cilju bolje preventive i zdravstvenog stanja celokupnog stanovništva morali smo veći prostor da obezbedimo, da bismo obuhvatili preventivu i za decu i za odrasle“, rekla je dr Antić.

Radove, vredne oko 350 miliona dinara, je finansirala Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Ministarstvo zdravlja je izdvojilo sredstva za nameštaj, dok je Ministarstvo pravde iz sredstava oportuniteta obezbedilo sanitetsko vozilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *