subota, 13. jula 2024.

Ministar najavio smenu rukovodstva valjevske bolnice

Objavljeno: 24. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će uskoro doći do smene rukovodstva u valjevskoj bolnici. On je poručio da, za razliku od valjevskog Doma zdravlja koji se odlično nosio sa pandemijom korona virusa, nije zadovoljan radom valjevske bolnice u novonastalim okolnostima, ali je i dodao da čelnici bolnice moraju da odu sa svojih funkcija jer još uvek nije počela rekonstrukcija valjevske bolnice, iako je država obezbedila novac za te radove.

„Država je obezbedila ogromna sredstva, to je novac građana Srbije, a rekonstrukcija valjevske bolnice još uvek nije počela, jer čelnici bolnice već godina ne mogu da se dogovore i da odluče kakvu rekonstrukciju žele. Oni ne mogu da se dogovore šta hoće, a čekaju ih spremne pare. Prošle su dve godine, a ništa nije urađeno, i jedino što možemo jeste da dovedemo novo rukovodstvo Ja nemam drugog izbora nego da iniciram smenu rukovodstva Opšte bolnice Valjevo i to će se to desiti vrlo brzo, kroz nekoliko nedelja“, rekao je Lončar.

Novac za rekonstrukciju valjevske bolnice, ali i mnogih drugih zdravstvenih ustanova u Srbiji, država je obezbedila još 2017. godine. Do danas radovi u valjevskoj bolnici nisu počeli, dok su, po rečima ministra Zorana Lončara, tim sredstvima odavno rekonstrisane mnoge bolnice širom zemlje, a jedna nova je napravljena za samo četiri meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *