četvrtak, 25. jula 2024.

Valjevo i dalje bez Sigurne kuće

Objavljeno: 27. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo je već duže vreme bez Sigurne kuće, koja bi trebalo da bude privremeno utočište za žrtve porodičnog nasilja. Posle četvorogodišnjeg rada, vrata Sigurne kuće su zatvorena u oktobru prošle godine, jer nije bilo uslova za njen rad. Kako je tada objašnjeno, potrebno je proširenje objekta za smeštaj žrtava porodičnog nasilja, ali i veći broj edukovanih radnika Centra za socijalni rad.

Iako je iz Gradske uprave još krajem februara saopšteno će u Valjevu uskoro biti ponovo otvorena Sigurna kuća, to se još uvek nije dogodilo. Kako nam je rekla direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković prostor za žrtve porodičnog nasilja je obezbeđen, a Centar je pokrenuo postupak za dobijanje licence za sprovođenje usluge „Sigurna kuća“ od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne polititike, tako da je sada sve u rukuma tog Ministarstva.

„Osobe koje bi trebalo da rade sa žrtvama pordičnog nasilja neophodno je da imaju licencu, a za njeno dobijanje potrebno je najmanje godinu dana iskustva. Čekamo da nam Ministartvo odobri zapošljavanje radnika koji će biti angažovani na tom poslu“, rekla je direktorka Centra za socijalni rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *