utorak, 21. maja 2024.

Obnovljena pedijatrija ponovo otvorena za pacijente

Objavljeno: 27. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dečje odeljenje, koje je godinama bilo ruglo i predstavljalo veliku sramotu valjevske bolnice, lokalne samouprave i države, ponovo je otvorilo vrata za najmlađe pacijente. Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra Valjevca Matije Nastasića, srpskog reprezentativca i fudbalera Nemačkog Šalkea, posle više od 40 godina rekonstruisano je Dečje odeljenje bolnice u Valjevu, kroz koje godišnje prođe oko 1.000 pacijenata.

“ Nakon kompletne rekonstrukcije službe Pedijatrije i prijema građevinskih radova, održana je Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija, koja je detaljno upoznata sa izvedenim radovima i nakon zasedanja i usvajanja odluka, su prvi mali pacijenti primljeni na obnovljeno dečje odeljenje. Time se Pedijatrija vratila na stari režim rada jer poseduje sve ateste za bezbedan rad sa najosetljivijom populacijom. Na odeljenju su urađeni kompletni građevinski radovi koji su podrazumevali zamenu elektroinstalacije, sređivanje podova, mokrih čvorova, nove pregradne zidove, novu stolariju. Zaposleni i ljudi dobre volje nastavljaju opremanje službe inventarom kroz aktivnosti „Helios“ fondacije koja je osnovana u cilju unapređenja rada Pedijatrije“, saopšteno je iz valjevske bolnice.

Valjevska pedijatrija ima kapacitet 19 postelja za mališane i 10 za pratioce, kao i ambulante za specijalističke preglede.

Direktor bolnice dr Zoran Đurić nedavno je potpisao donatorski ugovor sa  građevinskim preduzećem „Greda“, zahvaljujući kojem će u toku godine biti urađena termofasada na kompletnoj zgradi u kojoj se nalazi služba Pedijatrije, a koja datira iz šezdesetih godina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *