ponedeljak, 20. maja 2024.

Valjevo ima predstavnika na Beoviziji

Objavljeno: 6. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo će ove godine imati predstavnika na Beoviziji. Tridesetčetvorogodišnji Valjevac Srđan Lazić će na takmičenju, na kome se bira predstavnik Srbije za Pesmu Evrovizije, izvesti pesmu „Duša i telo“. Muziku za ovu numeru je uradio Srđan Lazić, a pored njega, tekst potpisuje i Valjevac Dejan Ivanović.

Srđan Lazić je rođen 1986. godine u Valjevu. Od malih nogu pokazivao je sklonost ka sceni, pa se osim u muzici, oprobao i u plesu, folkloru i glumi. U svet muzike ulazi još 2002. godine, osvajanjem prvog mesta na takmičenju mladih pevača u rodnom gradu. Prvo učešće kao kantautor imao je na festivalu „SUNFLOWER“ u Zrenjaninu, 2003. godine kao najmlađi učesnik.

U Beograd odlazi 2006. godine, gde upisuje solo pevanje u muzičkoj školi „Mokranjac“, gde nastvalja muzičko obrazovanje. U međuvremenu, ulazi u svet produkcije, gde stiče iskustvo kao aranžer i producent. Druga sezona „X Factor Adria“ je još jedan od značajnih momenata u Srđanovoj karijeri, gde je imao zapažene nastupe. U Beogradu 2015. godine je otvorio muzički studio „Audio Caffe“, gde provodi veći deo svog vremena komponujući i pišući pesme, kako za sebe, tako i za druge.

„Beovizija“ i ove godine imaće tri takmičarske večeri, a biće predstavljene 24 numere. Prvo polufinalno veče je 28. februara, a drugo 29. februara. Veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu, koji se ove godine održava u Roterdamu, je 1. marta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *