četvrtak, 25. jula 2024.

Olujni vetar duvao brzinom od 65 kilometara na čas

Objavljeno: 6. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Olujni vetar koji je duvao juče osam sati bez prekida, a čiji su udari dostizali i brzinu od 65 kilometara na čas, nije napravio veću štetu u Valjevu i opštinama Kolubarskog okruga, potvrđeno je portalu Patak online u Sektoru za vanredne situacije. Kako nam je rečeno, oni do sada nisu imali nijednu prijavu štete, ali se pretpostavlja da je olujni vetar napravio manju štetu na pojedinim ekonomskim i pomoćnim objektima, čiji krovovi nisu podšiveni i na taj način zaštićeni od oluje.

U Meteorološkoj stanici u Valjevu rečeno nam je olujni vetar duvao juče od 16 časova do ponoći. Najjači udari vetra bili su sinoć oko 20.30 časova, kada je vetar duvao brzinom od 18 metara u sekundi, odnosno 65 kilometara na čas. Tokom olujnog vetra u Pantićevoj ulici u blizini valjevske crkve oboreno je jedno drvo. Na sreću, niko nije povređen, niti je oštećeno neko parkirano vozilo, ali pokidani su telefonski kablovi, tako da stanarima tog dela ne rade fiksni telefoni.  Žitelji tog dela Pantićeve ulice kažu da postoji mogućnost da još jedno drvo, koje je suvo, padne, navodeći da su o tome nadležne obavestili još pre godinu dana, ali da niko nije intervenisao do sada.

Olujni vetar ostavio je pojedina domaćinstva bez struje i to na seoskom području, dok u gradu nije bilo problema. Kako nam je rečeno u valjevskoj Elektrodistribuciji, u prekidu su dalekovodi u Brankovini i Bačevcima, gde su mnoga domaćinstva u više valjevskih sela bez struje. Takođe, problema ima i na pojedinim trafo stanicama u selima Vujinovača, Brezovice i Klanica. Ekipe ED su na terenu i otklanjaju kvarove.

Foto: Jasmina Radić

 

Jedan komentar na “Olujni vetar duvao brzinom od 65 kilometara na čas

  1. Na sreću, niko nije povređen, niti je oštećeno neko parkirano vozilo.
    Pored crkve domoliran jedan auto karavan prošao sam tuda u 7 i zaobilazio to palo drvo!!!!

    3

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *