utorak, 28. maja 2024.

Valjevo još uvek nema dežurnu apoteku

Objavljeno: 4. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Apoteka (ilustracija), foto: Patak online
Apoteka (ilustracija), foto: Patak online

VALJEVO-  Valjevo, grad na čijoj teritoriji, prema popisu iz 2011. godine, živi oko 90.000 ljudi, već duže vreme nema dežurnu apoteku! Na ovaj problem na konferenciji na novinare je ukazao odbornik SPS-a dr Zoran Živković, koji je naveo da su građani prinuđeni da posle 23 časa, ukoliko im je hitno potreban neki lek, odlaze u Šabac ili Lazarevac.

Dr Živković kaže da je bilo očekivano da će Valjevo dobiti dežurnu apoteke nakon što je Grad Valjevo preuzeo i isplatio tri tranše dugovanja koja je imala Apotekarska ustanova Valjevo, međutim, to se nije dogodilo.

Dr Zoran Živković

„Nažalost i pored činjenice da se broj obolelih od kovida svakim danom povećava, već se beleži blizu 7.000 novozaraženih dnevno u Srbiji, a u Valjevu je od početka godine do danas obolelo blizu 11.000 ljudi, nadležni ne preduzimaju ništa da i Valjevo dobije apoteku koja će raditi 24 časa. Činjenica je da naši najmlađi sugrađani vitalne zdravstvene probleme obično imaju u ranom jutarnjim časovima između dva i tri časa. Dozvolili smo da roditelji po lekove idu u susedne gradove“, rekao je Živković.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je još u oktobru 2020. godine u izjavi za Patak online rekao da lokalna samouprava traži rešenje za ovaj problem i da će Grad vrlo brzo “izaći” sa predlogom, međutim, Valjevo još uvek nije dobilo dežurnu apoteku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *