petak, 21. juna 2024.

Valjevo kao Venecija

Objavljeno: 25. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Centar Valjeva zbog prokopanih kanala i improvizovanih mostova već duže vreme  podseća na Veneciju! Na Desankinom trgu iskopani su brojni kanali preko kojih preskaču građani, a ceo centar Valjeva je zbog izgradnje toplovodne mreže razrovaren. Već više od mesec dana na potezu od Desankinog trga, prema Višem suda, valjevskoj crkvi i Jadru stoje iskopani brojni kanali. Primedbe čelnika Valjeva, a i mnogobrojnih građana, su da je na gradilištima nedovoljan broj radnika, što je, očigledno, dovelo i do kašnjanje završetka radova.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je bilo evidentno da radovi neće biti završeni u roku, do 25. jula, tako da su sa predstavnicima austrijske firme “Štrabag”, koja je izvođač, dogovorili da radovi na Desankinom trgu budu završeni do 1. avgusta, a radovi na drugim lokacijama osam dana kasnije.

U firmi „Štrabag“ ne spore da su imali „smanjene aktivnosti“ na izgradnji toplovoda, ali kažu da će naknadno dogovorene rokove ispoštovati. Radovi na proširenju vrelovodne mreže u Valjevu finansiraju se iz kredita nemačke razvojne banke.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *