utorak, 5. marta 2024.

Valjevo “Šampion solidarnosti”

Objavljeno: 20. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Uručenje nagrade u Beogradu. Foto: Crveni krst Valjevo
Uručenje nagrade u Beogradu. Foto: Crveni krst Valjevo

VALJEVO- Grad Valjevo dobitnik je “Dijamantske plakete – Šampion solidarnosti“, najvišeg priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije, za učešće u zimskoj i letnjoj kampanji 2023. godine i najveći broj prikupljenih jedinica krvi.

Tim povodom je u Skupštini grada Beograda organizovan novogodišnji prijem Instituta za transfuziju krvi Srbije, na kome je priznanje uručeno najuspešnijim gradovima, među kojima je Valjevo.

U ime grada Valjeva priznanje su primili član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić, predsednik Crvenog krsta Valjevo i nacionalne Komisije za dobrovoljno davanje krvi Crvenog krsta Srbije i potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović i sekretar Crvenog krsta u Valjevu Aleksandar Tomić.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Valjevu. Foto: Crveni krst Valjevo

“Naš grad je osvojio peto uzastopno priznanje, a četvrtu dijamantsku plaketu, u konkurenciji 43 grada i opštine. Nagrada se odnosila na petnaestu zimsku i devetnaestu letnju kampanju u kojima smo ukupno organizovali 26 akcija i zahvaljujući humanosti naših sugrađana, prikupili 1127 jedinica krvi (više od trećine svih prikupljenih jedinica u 2023. godini). Kumulativno u 2023. godini do kraja novembra prikupljeno je 2757 jedinica, što je porast u odnosu na odličnu prošlu godinu, kada je za isti period (januar – novembar) sakupljeno 2717 jedinica.

Sa realizovanih 2757 jedinica ostvaren je procenat davalaca u odnosu na ukupan broj stanovnika Grada Valjeva od 3,34 posto”, navedeno je u saopštenju za javnost valjevskog Crvenog krsta.

Takođe, na svečanosti u Beogradu, osim nagrade za „Šampioni solidarnosti“  porodica Lazić iz Valjeva, sa njihovim restoranom „Kod Laze – Platani“, je dobila plaketu koja se dodeljuje najhumanijoj sredini u kategoriji kompanija, institucija, saveza i udrženja, te njihovoj izuzetnosti u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi.

Porodica Lazić je samo ove godine organizovala i bila pokrovitelj tri akcije dobrovoljnog davanja krvi, sa ukupno 236 prikupljenih jedinica. Na ovaj način restoran „Kod Laze – Platani“ stao je „rame uz rame“ sa najvećim kolektivima i kompanijama koje su nagrađene.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *