subota, 23. septembra 2023.

Valjevo-šampion solidarnosti

Objavljeno: 23. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Dodela priznanja, foto: Grad Valjevo
Dodela priznanja, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Grad Valjevo dobitnik je “Dijamantske plakete  – Šampion solidarnosti“, najvišeg priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije, za učešće u zimskoj i letnjoj kampanji 2022. godine i najveći broj davalaca krvi, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tim povodom, u Požarevcu je organizovan novogodišnji prijem Instituta za transfuziju krvi, na kome je priznanje uručeno najuspešnijim gradovima, među kojima je Valjevo.

U ime grada Valjeva priznanje su primili član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Marko Jevtić, predsednik Crvenog krsta Valjevo i nacionalne Komisije za dobrovoljno davanje krvi Crvenog krsta Srbije i potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović i sekretar Crvenog krsta u Valjevu Aleksandar Tomić.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi (arhiva), foto: Patak online

„Naš grad je osvojio četvrto uzastopno priznanje, a treću dijamantsku plaketu, u konkurenciji 44 grada i opština. Zahvaljujući humanosti naših sugrađana, kojih je bilo više od 1.500,  tokom letnje kampanje je prikupljeno 888, a zaključno sa novembrom 2.717 jedinica u 2022. godini, što je porast u odnosu na prošlu godinu, kada je sakupljeno 2.361 jedinica“, navedeno je u saopštenju za javnost.

Sa pomenutih 2.717 jedinica, ostvaren je cilj od 3,1 odsto u odnosu na broj stanovnika, na 72 planirane akcije koje je organizovala Gradska organizacija Crvenog krsta.

Valjevci su i ove godine pokazali svoju humanost i spremnost da dobrovoljnim davanjem krvi pomognu svima kojima je pomoć potrebna.

Pored Valjeva, najuspešniji gradovi su Požarevac, Koceljeva, Golubac, Lajkovac, Smederevo, Loznica, Obrenovac, Velika Plana, Petrovac, Šabac i Smederevska Palanka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *