subota, 20. aprila 2024.

Valjevo u smogu

Objavljeno: 23. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevci su se proteklih dana gušili u smogu, a zvanični podaci pokazuju da je zagađenje vazduha od početka junuara povećano skoro četiri puta od dozvoljenih vrednosti. Najgora situacija je u Novom naselju, gde je zabeležena najveća koncentracija čađi, ali prekoračenja je bilo i na mernim mestima u centru Valjeva i na Petom puku. Biljana Mladenović iz Zavoda za javno zdravlje kaže za Patak da je do sada najveće zagađanje vazduha zabeleženo 9. januara na mernom mestu u Novom naselju, kada je koncentracija čađi bila skoro četiri puta veća od dozvoljenih vrednosti. Ona kaže da su za prvih 20 dana januara tokom šest dana bile prekoračene dozvoljene vrednosti čađi.

Pored Novog naselja i na drugim mernim mestima je zabeleženo prekoračenje dozvoljenih vrednosti čađi, ali je zagađenje bilo manje u odnosu na 9. januara, kada je čađ bila četiri puta veća od dozvoljene vrednosti, kaže Biljana Mladenović.

U decembru povećana koncentracija čađi je zabeležena tokom četiri dana u centru Valjeva i na Petom puku, a u Novom naselju zagađenje vazduha je bilo tokom sedam dana u decembru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *