četvrtak, 18. jula 2024.

Valjevska pivara nagradila najbolje srednjoškolce

Objavljeno: 26. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Treću godinu za redom Valjevska pivara je nagradila najbolje valjevske srednjoškolce. Najbolji đaci srednjih škola dobili su po laptop računar. Kao deo društvene odgovornosti kompanije i podrške lokalnoj zajednici, Valjevska pivara je ovu akciju započela 2016. godine povodom slave fabrike, Trećih Trojica. Laptop računar su dobili Violeta Ivković, đak generacije Poljoprivredne škole, Sanja Tešić, koja je bila među kandidatima za učenika generacije Ekonomske škole, učenica generacije Tehničke škole Milica Gajić, đak generacije Medicinske škole Katarina Simić, zatim Milica Višić, koja je završila drugi razred prirodno-matematičkog smera i Anica Mićić, je završila prvi razred Muzičke škole “ Živorad Grbić“.

Milica Gajić, jedna od pet nagrađenih učenica, zahvalila se Valjevskoj pivari na akciji koju organizuje i kojom nagrađuje najbolje srednjškolce. “Samo mogu da se zahvalim Valjevskoj pivari i našim školama koje su procenile da smo mi najbolji, a Pivara to nakon toga vrednovala. Ovo priznanje znači mnogo i potvrđuje da smo se istakli u svom radu”, rekla je učenica generacije Tehničke škole.

U Valjevskoj pivari kažu da je cilj ove akcije da se pomogne najboljima, podrže i podstaknu znanje i njihov rad.

“Ovo je već treća godina kako mi organizujemo prijem za najbolje đake. Nagrađujemo njihov trud i rad, pokušavamo da vrednujemo i da istaknemo da je obrazovanje nešto najvrednije i najvažnije u životu. Sigurno je teško profesorima i direktorima da izaberu najbolje, ali želimo da podstanemo i taj takmičarski duh, jer učenici su ti koji jednom mogu biti pokretači nekih promena u svim segmentima života. Za nas je jako važno da neke od njih u budućnosti vidimo kao naše radnike koji će svojim znanjem unaprediti rad Valjevske pivare“, rekao je direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac.

Direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić je, u ime direktora čiji su đaci nagrađeni, poručio da je pohvalno to što ovo preduzeće prati i nagrađuje najbolje učenike. „Učenici se prvenstveno osećaju zadovoljnije ako znaju da neko prati njihovo napredovanje i postignuća. To je ono što našem društvu nedostaje, vrednovanje dobrih rezultata i zato se u ime škola zahvaljujem Valjevskoj pivari”, rekao je Gajić.

NAGRAĐENI UČENICI

Poljoprivredna škola

Violeta Ivković je đak generacije Poljoprivredne škole sa Domom učenika Valjevo. Završila je smer veterinarski tehničar sa prosekom ocena 5,00. Osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju učenika veterinarske struke. S obzirom da je iz Pecke,  sve četiri godine stanovala je u Domu škole, a već po dolasku postala je uzoran član nove zajednice. Uvek vredna, odgovorna, spremna da sasluša svoje drugove i da ih razume. Bila je član folklorne grupe u školi, veoma joj je važna tradicija, rodni kraj, porodica i osećaj nacionalne pripadnosti. Violeta želi da studira psihologiju.

Ekonomska škola

Sanja Tešić je bila jedan od kandidata za učenika generacije Ekonomske škole Valjevo, završila je smer komercijalista–ogled. Tokom školovanja učestvovala je u brojnim aktivnostima i takmičenjima: od srpskog i engleskog jezika, preko književnih olimpijada, do poslovne ekonomije. Posebnu ljubav gaji prema filološkim naukama, čime želi da se bavi i ubuduće. Pored engleskog govori nemački i švedski jezik. Spremna svakom da pomogne, jedan od omiljenih učenika u odeljenju.

Tehnička škola

Milica Gajić je učenik generacije Tehničke škole, završila obrazovni profil Tehničar drumskog saobraćaja. Učestvovala na takmičenju Misliša iz matematike, okružnim takmičenjima iz fizike, srpskog jezika i književnosti, na opštinskim takmičenjima iz gramatike i istorije. Vršnjački edukator na temu „Mladi u borbi protiv diskriminacije“, član Školskog tima zaštite od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Učesnik projekta Unije srednjoškolaca Srbije „Srednjoškolci za srednjoškolce“, bila glavni urednik školskih novina. Član omladinskog ansambla KUD „Đerdan“. Planira da upiše Informatiku na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

Medicinska škola

Katarina Simić, đak generacije Medicinske škole Valjevo, nosilac  diplome „Vuk Stefanović Karadžić“. Aktivno je učestvovala u realizaciji brojnih projekata, kao i na republičkim takmičenjima iz latinskog jezika, srpskog jezika i zdravstvene nege, međunarodnom takmičenju  „Kengur bez granica“ i okružnom takmičenju iz biologije. Dve godine zaredom osvajala je prvo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, a zapaženo učešće imala i na republičkom.

Valjevska gimnazija

Milica Višić, završila drugi razred prirodno-matematičkog smera. Ove godine ostvarila plasman na republička takmičenja iz matematike, biologije, književnosti i srpskog jezika. Na opštinskom i okružnom takmičenju iz matematike osvojila prvo mesto. Na republičkom takmičenju iz srpskog jezika osvojila 3. mesto. Iz književnosti prva u okrugu, a četvrto mesto na republičkom nivou. Prvo mesto na okružnom takmičenju iz biologije. Na Regionalnoj smotri talenata u Loznici iz oblasti biologije prvo mesto, a na Republičkoj smotri u Čačku treće. Na Goethe institutu u Beogradu položila je u ovoj školskoj godini ispit  A2fit. Dobitnica je PASCH-stipendije (tri nedelje u avgustu boraviće u Nemačkoj radi usavršavanja nemačkog jezika). Član je Gradskog orkestra Abrašević u kojem svira flautu.

Muzička škola

Anica Mićić je završila prvi razred MŠ “ Živorad Grbić“, odsek flauta u klasi prof. Aleksandra Burkerta. Učesnik svih značajnijih takmičenja u Srbiji, što je dovelo do gostovanja takmičarskog i revijalnog karaktera u Makedoniji, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji i Crnoj Gori. Izdvajamo nastupe u: Madlenianum u Zemunu, novosadskoj Sinagogi, Kolarčevoj zadužbini, galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, Tivatskoj galeriji. Dobitnica je 56 nagrada i priznanja na domaćim i internacionalnim takmičenjima (37 laureata i specijalnih nagrada). Anica je jedina srpska flautistkinja koja je ove godine položila audiciju za internacionalni evropski orkestar mladih, Europian Spirit of Youth Orchestra (Italija), čiji će član biti u julu i avgustu 2018. Anica je član kamernog ansambla „Flautissimo“, Dečjeg crkvenog hora „Hadži Ruvim“ iz Valjeva (sa kojim je na Horfestu 2017. osvojila nagradu za najboljeg solistu festivala), od nedavno i član kamernog hora „Emanuil“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *