subota, 20. jula 2024.

Valjevska voda među najboljim vodama u Srbiji

Objavljeno: 22. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Sve dosadašnje analize pokazuju da je voda koja stiže iz valjevskog „Vodovoda“ i dalje među najboljim vodama u Srbiji! Tokom prošle godine u laboratorijama JKP „Vodovod“ je urađeno više od 12.000 fizičko-hemijskih i mikrobioloških analiza koje se odnose na ispravnost vode u toku prerade i u distributivnoj mreži. Direktor „Vodovoda“ Đorđe Milanović kaže da u 2017. godini nije bilo nijednog neispravnog uzorka vode, što je potvrdio i Zavod za javno zdravlje.

„ Zahvaljujući ovolikom broju uzoraka u internoj kontroli, prošle godine nije bilo nijednog neispravnog uzorka u distributivnoj mreži, o čemu svedoče zvanični rezultati Zavoda za javno zdravlje, kao naše eksterne kontrole. Ono što raduje je da je naša voda i dalje među najboljim u Srbiji, neki rezultati i analize kazu i najbolja, a retko koji vodovod u Srbiji može da se pohvali ovakvim rezultatima“, rekao je Milanović.

Valjevski „Vodovod“ je uložio 1,8 miliona dinara u opremu za mikrobiološku laboratoriju, koja je otvorena prošle godine, a nabavljen je spektrofotometar DR 6000 Hach, kao i vodeno kupatilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *