sreda, 24. aprila 2024.

Valjevske bebe dobile hranilice

Objavljeno: 24. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Hranilice za bebe, foto: Grad Valjevo
Hranilice za bebe, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- U okviru projekta pod nazivom “Bebe naše blago”, počela je podela multifunkcionalnih hranilica za bebe rođene u drugoj polovini 2023. godine na teritoriji grada Valjeva.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i predstavnici Fondacije “Humana srca”, uručili su danas hranilica roditeljima čija su deca rođena u drugoj polovini prošle godine.

“Ovo je dobra prilika da se još jednom zahvalim Fondaciji „Humana srca“ na tome što su podržali ovaj lep projekat i što su sve bebe rođene 2023. godine dobile nove hranilice. Pored svih mera populacione politike koje grad Valjevo sprovodi, od novčane naknade za nezaposlene porodilje koje smo pred kraj prethodne godine podigli sa 10.000 na 30.000 dinara i jednokratne pomoći za prvorođeno dete, mnogih mera koje sprovodimo kroz Lokalni akcioni plan za decu, besplatnih udžbenika za đake prvake do ove godine, a od ove godine besplatni udžbenici za đake od prvog do četvrtog razreda, besplatna letovanja  za decu sa seoskog područja do besplatnih zimovanja za najbolje učenike. Po prvi put prošle godine i besplatan ulaz na bazene u Petnici za sve đake, tu je naravno i školica plivanja, pored auto-sedišta koja tradiocionalno grad Valjevo svake godine deli svojim sugrađanima, nešto što ćemo nastaviti, a traje od prošle godine su svakako i multifunkcionalne hranilice”, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Foto: Grad Valjevo

Nikolina Đujić, predstavnica Fondacije “Humana srca”, je rekla da su dobili pregršt pozitivnih komentara na ovu akciju.

“Vidimo mnogo nasmejanih lica roditelja i drago nam je što imamo ovako veliku podršku grada Valjeva da se ovako jedna divna akcija nastavi i u narednom periodu. Naravno, mi smo tu uvek kao podrška i pomoć, ali ono što zaista još jednom želim da naglasim, jeste da bez zajedničke podrške i pomoći lokalne samouprave ova akcija ne bi mogla da se sprovede”, kazala je Nikolina Đujić.

Podela hranilica za sve ostale bebe koje su rođene u drugoj polovini 2023. godine organizovaće se u Gradskoj upravi grada Valjeva, kao što je organizovana i podela auto-sedišta, a roditelji će biti pozvani da dođu i preuzmu hranilicu za svoju bebu, objavljeno je na sajtu grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *