četvrtak, 13. juna 2024.

Valjevski filmski susreti u onlajn formatu

Objavljeno: 10. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Sedmo onlajn izdanje festivala Valjevski filmski susreti održava se od danas do nedelje pod sloganom “Prorez” na platformama Cinesseum i Facebook.

Glavni program čine dve selekcije – regionalni takmičarski program kratkometražnog filma i revijalni program igranog i dokumentarnog filma. Filmovi će biti dostupni za publiku na teritoriji Srbije, na platformi Cinesseum.

Valjevski filmski susreti neguju stvaralaštvo mladih filmskih autora iz regiona kroz svoje programe, sa ciljem da festival utiče na razvoj mlade publike i interesovanje za regionalni autorski film.

U okviru takmičarskog programa prikazaće se 13 ostvarenja mladih autora iz Srbije i regiona. Festival će dodeliti dve nagrade. Nagradu Slobodan Golubović Leman dodeljuje žiri u sastavu rediteljka Marija Stojnić i reditelji Vladimir Petrović i Tomislav Đurinec, dok će nagradu Mladi autor koja se ove godine dodeljuje najboljem scenaristi dodeliti filmski umetnici Valjeva koji žive i rade u inostranstvu:  reditelj Zoran Đorđević i fotografi i snimatelji Dušan Đorđić i Nenad Stevanović.

Festival organizuje VAKUM u saradnji sa platformom Cinesseum, a festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Valjevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *