sreda, 24. jula 2024.

Valjevski trgovci: “Nema povećane kupovine namirnica zbog korona virusa”

Objavljeno: 14. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U valjevskim trgovinama nema povećane kupovine namirnica, niti većih nestašica, rečeno je na sastanku predstavnika najvećih trgovinskih lanaca u Valjevu sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem, predsednikom Skupštine Miloradom Ilićem i saradnicima.

Kako je rečeno, sve prodavnice u Valjevu su uredno snabdevene, ima svih životnih namirnica, ali je potražnja veća za sredstvima za dezinfekciju, za osnovnim životnim namirnicama, poput brašna, ulja i šećera i voćem, naročito limunom. Ipak, kako su rekli valjevski trgovci, nivo kupovine juče popodne u Valjevu je bio manji nego vikend kupovine, ili kupovine uoči praznika.

“Prema rečima predstavnika Merkatora- prodavnica Roda i Idea, Žinase, Sezama, Patka i DIS-a neznatno je povećana tražnja, ali nema ni naznaka stihijske kupovine. Takođe, preneli su gradskom rukovodstvu da su izuzetno dobro snabdeveni, tako da nema razloga da se Valjevci dodatno nabavljaju životne namirnice”, saopšteno je nakon sastanka.

Sastanku je prisustvovala i Biljana Vukomanović iz valjevske Privredne komore, koja je informisala da je povodom aktuelne situacije Privredna komora Srbije pokrenula novi specijalizovani ingo servis putem kojeg privrednici mogu da se informišu o svim ključnim pitanjima vezanim za poslovanje u zemlji i inostranstvu, uticaju na pojedine sektore, kao i o najnovijim dešavanjima, zvaničnim preporukama i merama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *