nedelja, 21. aprila 2024.

Valjevskoj bolnici nedostaje 12 lekara

Objavljeno: 23. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, koja je na snazi do kraja godine, kao i ograničenog broja zaposlenih, mnoge insitucije su se našle u ozbiljnom problemu. Tako podaci pokazuju da valjevskoj bolnici, kojoj gravitira oko 200.000 stanovnika Kolubarskog okruga, nedostaje čak 12 lekara, dok se procenjuje da će u narednih pet godina bolnici nedostajati čak 30 specijalista!

„Po kadrovskom planu iz 2015. godine valjevskoj bolnici nedostaje 12 lekara i 15 sestara, međutim ukoliko bi se oni zaposlili, bio bi prebačen maksimalan broj zaposlenih koji određuje Ministarstvo zdravlja. Sagledavanjem sledećih pet godina, zbog odlaska u penziju zaposlenih, realne potrebe za kadrom bi bile 30 lekara i 70 sestara. Međutim sve to zavisi od komisija i ministarstava zdravlja koje određuju broj“, rečeno je portalu Patak online u valjevskoj bolnici.

Dodatni problem je odlazak lekara iz valjevske bolnice, koji su uhlebljenje pronašli u inostranstvu ili Beogradu. U poslednjih nekoliko godinu bolnicu je napustilo nekoliko vrhunskih lekara, a kako saznajemo, postoji mogućnost da bolnicu u Valjevu uskoro napuste još dva hirurga, međutim, potvrdu te informacije nismo dobili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *