ponedeljak, 22. jula 2024.

Za socijalno ugrožene 2,7 miliona dinara

Objavljeno: 23. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica dobiće 2,7 miliona dinara za razvoj usluga socijalne zaštite. Ugovor o pomoći najugroženijim stanovnicima potpisali su predsednik mioničke opštine Boban Janković i ministar za rad i socijalnu politiku Aleksandar Vulin. Prvi čovek mioničke opštine Boban Janković kaže da je skoro 25.000 evra namenjeno za unapređenje usluga namenjenih najugroženijim žiteljima mioničke opštine. Taj novac je predviđen za određene programe koji će olakšati život stanovnicima koji imaju ozbiljan egzistencionalni problem, zatim predviđena je i jednokratna pomoć za najugroženije, kao i pomoć kroz program nege, koja se odnosi na žitelje sa zdravstvenim problemima.

Jedan komentar na “Za socijalno ugrožene 2,7 miliona dinara

  1. „Taj novac je predviđen za određene programe koji će olakšati život stanovnicima koji imaju ozbiljan egzistencionalni problem, zatim predviđena je i jednokratna pomoć za najugroženije, kao i pomoć kroz program nege, koja se odnosi na žitelje sa zdravstvenim problemima.“

    Da li će biti pokušaja da se sistemski reše egzistencijalna pitanja širih društvenih grupacija ili su sredstva isključivo za jednokratnu pomoć i dopunsku negu – pored redovnog republičkog socijalnog zdravstevnog osiguranja za stnavoništvo sa primanjima ispod republičkog minimuma tzv. socijalnog „cenzusa“ ? Ili moguće i dalje ići u rešavanje sa naprimer pomoćima u dotacijskom catering -u nekada poznatom kao javne kuhinje? Svakako pozdrav i toj inicijativi – pored dužnosne službe države.

    0

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *